Home > Animáció

Animáció és képzés a gimnáziumban: A „Doamna Stanca” gimnázium kétféle módon ad lehetőséget a tanulóinak és az önkénteseinknek abban, hogy együtt dolgozzanak:

Francia órák: önkénteseink néhány órát egy héten asszisztensként vesznek részt a francia órákon

Animátor képzés: Az animációs képzésen hetente egyszer olyan tanulók vesznek részt, akik érdekeltek a gyermekotthonokban élő gyermekekkel való foglalkozásban. A tanulók az elméletet megtanulják az iskolában és az önkénteseinkkel együtt végzik a gyakorlatot a gyermekeknek fentartott központokban.

• Animáció a Szatmárnémeti-i sürgősségi központban élő gyermekeknek

A sürgősségi központba kétszer egy héten ellátogat három önkéntesünk és egy csapat tanuló. Különböző tevékenységeket és játékokat szerveznek. Az itt élő gyermekek 2 és 17 év közöttiek, ide akkor helyezik el őket, amikor a családban egy olyan probléma merül fel, mely a gyermek életére veszélyes, mint pl. rossz bánásmód, erőszak, függőség, elhagyás, mélyszegénység. A gyermekek itt rövid ideig vannak, ez után gyermekotthonba vagy nevelőszülőkhöz helyezík őket.

• Animáció a Nagykároly-i gyermekotthon lakóinak

Nagykároly egy Szatmárnémetihez közel eső város. Egyszer egy héten az önkénteseink ellátogatnak a Nagykároly-i gyermekotthonba, ahol szintén különböző tevékenységeket és játékokat szerveznek. Itt a gyermekek hosszabb ideig élnek, 7 és 18 év közöttiek, nagyrészük fizikai vagy szellemi fogyatékossággal élő. Ez a közreműködés lehetővé teszi azt, hogy felnőttkorukban segítsük integrációjukat a társadalomba.

14c7327764c409f020c0f89d8ed7d945===================