Home > Szociális támogatás

Lassan- lassan sikerült szakembereket alakmaznia egyesületünknek, akik a szociális részét erősítik munkánknak. A fő célunk ezzel, hogy a fiataloknak olyan biztos alapot építsünk, mely a későbbi önálló életükhez segíti őket.

Egy teljes munkaidőben dolgozó szociális munkást is alkalmaztunk. Az ő feladata, hogy elérhető legyen a fiatalok számára, a beszélgetésekre, hogy közösen alakítsanak ki megoldást egy problémára. Minden `companion` nyomonkövetését koordinálja, ami a munkánk hosszútávon való működését segíti elő: személyes és szakmai orientáció, egészégügyi utánkövetés és pszichológiai ellátás.

Ugyanakkor egy pszichológussal is együttműködünk. A fiataloknak lehetőségük van hetente találkozni vele, ha szeretnének.

Fontos, hogy minőségi pszichiátriai kezelést biztosítsunk kedvezményezetteinknek, akik valamilyen mentális betegségben szenvednek. Legtöbb esetben a fiataloknak nem volt részük megfelelő egészségügyi ellátásban, mielőtt hozzánk kerültek. Ez akkor jelentheti a legnagyobb problémát, ha valamilyen mentális betegséggel vagy fogyatékossággal élnek. Ezért fizetjük a fiatalok a kezelését egy magán klinikán, ahol megfelelő kezelésben részesülhetnek, ezzel is elősegítve az életük megkönnyítését és segítséget nyújtva abban, hogy önállósodjanak.

Terépiás műhelyek: Havonta a fiataloknak lehetőségük van, hogy egy Szatmárnémetitől nem messze eső házban egy hetet eltöltsenek, egy kissebb, nyugodtabb környezetben (három tagja a csapatnak és három `companion`) és különböző tevékenységeket próbáljanak ki. A lényege ennek a hétnek az, hogy egy kisebb, intimebb közösségben dolgozhassunk a fiatalokkal és új tevékenységeket is kipróbáljanak: kertészkedés, ékszer készítés, fa feldolgozás, festés, különböző sportok, fényképezés, író tevékenység, stb

.

e422b6ea31f13020d0d7890358a5a579WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW