Home > ACTIVITATEA ECONOMICĂ

Ideea de bază pentru acțiunea noastră este mai ales reintegrarea prin lucru. Fiecare tânăr primit este angajat în întreprinderea socială de integrare, pe un post potrivit capacității sale. Nu numai că aceste activități sunt un mijloc eficient de integrare, dar reprezintă și sursa de venit cea mai importantă pentru perpetuarea acțiunilor sociale ale asociației.

În 2017 asociația era una dintre primele asociații în România care a obținut statutul juridic de Întreprindere socială de inserție.

Avem două puncte de lucru propriu-zise : două magazine second hand în Satu Mare

– magazinul principal, situat pe B-dul Vasile Lucaciu nr. 20, unde vindem mobila, vesela, obiecte de decor și haine.

– și un punct de vânzare mai mic, situat pe Str. C-tin Brâncoveanu nr.18, unde vindem vesela și canapele.

În curtea magazinului principal, se află o terasă vară deschisă clienților și vizitatorilor. Pe timpul verii am deschis un bar și un fast-food în fiecare după masă și seară. Au fost organizate seri tematice (salsa, film, meciuri sportive difuzate) și concerte.

Aprovizionarea magazinelor este asigurată în mare măsură prin donațiile care provin de la comunitățile partenere Emmaus, mai ales cele din Franța, Anglia, Elveția, Germania și Finlanda. Ne trimit frecvent camioane cu veselă, mobilă, haine etc.. Această marfă provine de donațiile cetățenilor din țările respective. Prin urmare, facem eforturi pentru dezvoltarea recuperării locale a donațiilor aici în Satu Mare. În acest scop, încurajăm înlocuitorii sătmăreni să apeleze la noi când renunță la bunurile lor. De asemenea avem și diverse partenariate cu instituții sau întreprinderi locale.

eget Praesent eleifend consectetur dapibus elementum ultricies Aenean Lorem venenatis Curabitur